Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Halsti nöjd med Finlands insats – ”Ger massor med energi”

Från 2016
Uppdaterad 02.06.2016 08:27.
Markus Halsti återvänder från USA.
Bildtext Markus Halsti.
Bild: All Over Press

Trots tappad ledning så anser Markus Halsti att Finland får vara nöjda med 1–1 mot Belgien. Resultatet ger också rejält med råg i ryggen inför matchen mot Italien.

Finland såg ut att gå mot en skrällseger på bortaplan mot Belgien. Kasper Hämäläinen bröt den långa måltorkan i början av den andra halvleken men med endast en minut kvar att spela kvitterade Romelu Lukaku.

– Som helhet gjorde vi en bra match. Sist och slutligen hade Belgien inte så väldigt många riktigt farliga målchanser. Vi lärde oss mycket av den här matchen, speciellt i defensiven, säger Markus Halsti på Bollförbundets webbplats.

Belgien vann skottstatistiken med 23–1 och Lukas Hradecky i Finlands mål stod för ett flertal riktigt bra räddingar i matchen. Men till slut kunde han inte längre stå emot.

– Vi kan inte vara helt nöjda med att vi släpper in ett mål i slutet av matchen. Å andra sidan så mötte vi ett topplag som ska spela i EM så riktigt besvikna kan vi ändå inte vara. Det här var en viktig match för Belgien och det här ger oss massor med energi till matchen mot Italien, säger Halsti.

Finland fortsätter träningsspela på måndag då man möter Italien i Verona.

Diskussion om artikeln