Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ny tränare för Skrabb och Portin

Från 2016
Simon Skrabb och Gefle har haft en tung start på säsongen.
Bild: Daniel Malmberg/AOP-IBL IBL

Simon Skrabbs och Jens Portins Allsvenska klubb Gävle gjorde idag på fredagen sin första träning under nytt ledarskap. Roger Sandberg fick sparken på torsdagen efter bara fem poäng på tolv matcher.

Det blev Roger Sandbergs assisterande tränare Thomas Andersson som fick axla ansvar efter Sandberg.

Någon överraskning kom avskedet inte som. Så här kommenterade Sandberg till Gefle Dagblad.

– Nej, det kan jag inte påstå. Resultaten har inte varit bra under våren. Vi har inte nått resultaten vi önskat. Det kom inte som en blixt från klar himmel utan jag har känt på mig att det har lutat åt det här mer och mer.

Sportchefen Hans Berggren var tydlig på svenskfotboll.se

– Det är bara att titta på fakta. Vi har fem poäng, har gjort åtta mål och släppt in 29. Det behövs en förändring och då kom vi fram till det här. Thomas har varit i föreningen länge och har stor erfarenhet, säger Berggren.

Thomas Anderssons första uppdrag blir att styra upp det egna spelet och han får god tid på sig med att nöta in sina idéer. Gefle spelar sin följande Allsvenska match efter EM-uppehållet den 9 juli hemma mot Falkenberg.

I Gefle IF spelar finländarna Jens Portin och Simon Skrabb. Gefle besöker Finland den 22 juni och spelar då en träningsmatch mot FF Jaro i Jakobstad.

Diskussion om artikeln