Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Skrabb tillbaka i träning: "Det gör ännu ont"

Från 2016
Uppdaterad 03.06.2016 14:26.
Simon Skrabb, fotbollsproffs.
Bildtext Simon Skrabb på väg tillbaka.
Bild: YLE/AnttiKoivukangas

Gefle-spelaren Simon Skrabb var på fredagen tillbaka på träning igen efter sin otäcka ryggskada, men kör fortfarande eget rehabiliterande program. Nu vidtar ett nästan två veckor långt och i hans fall välkommet sommarlov.

En stor förändring på Gefles fredagsträning var det faktum att chefstränaren var ny. Roger Sandbergs fick gå på torsdagen och hans assisterande tränare Thomas Andersson har nu axlat ansvar för att vända trenden.

– Det är första gången jag upplever ett tränarbyte på det här sättet, så visst var det lite annorlunda. Vi tränade på precis som förr eftersom det var vår sista träning före en längre ledighet. Vi förväntas vara tillbaka den 15 juni, då börjar jobbet med att vända den negativa trenden, säger Simon Skrabb till Yle Sporten.

I Skrabbs fall handlade det inte om en vanlig träning. Istället körde han rehabiliterande träning enligt eget program. Ryggsmällen han åkte på den 23:e maj ger honom fortfarande smärtor i högra sidan och i höger fot.

– Det enda jag kunde göra var jogga i en helt ok fart. Det gör helt enkelt ont annars, säger Skrabb.

Skadan han åkte på var en smäll på muskulaturen i ryggen som orsakade en rejäl blödning och som träffade två centimeter till höger om ryggraden. Tur i oturen, säger Skrabb och vill egentligen inte ens tänka på vad som hade kunnat hända ifall smällen tagit rakt på.

Mycket Jakobstad på tapeten

Nu fortsätter det rehabiliterande arbetet för Skrabb på bekant mark, han kommer att spendera den följande veckan i Jakobstad.

– Hoppeligen kan jag träna med FF Jaro, tanken är nog att jag kan gå för fullt på träning, säger Skrabb som i och med skadan också tvingades följa med U21-landslagets EM-kval på Färöarna via datorn.

– Men det gick ju helt OK ändå, sade han om 6-1 bortasegern.

Även om klubben bytt tränare finns orsakerna till lagets misär att spåra i spelartruppens agerande under säsongen.

Det blev bara fem poäng på säsongens tolv första matcher.

– Vi har helt enkelt gjort för många individuella misstag. Både defensivt och offensivt. Det har inte varit några större taktiska problem, men så här är det, säger Skrabb.

Gefle spelar sin följande Allsvenska match efter EM-uppehållet den 9 juli hemma mot Falkenberg men redan den 22 juni ställer laget upp för match.

Då väntar nämligen en träningsmatch mot FF Jaro i Jakobstad.

Diskussion om artikeln