Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Rekordmånga barn på basketläger i Borgå

Från 2016
pojke tappar basketboll
Bild: Yle/Mathias Gustafsson

I år har Borgå Tarmo lyckats fördubbla mängden barn på sitt sommarläger. Över fyrtio ivriga basketaspiranter deltar den här sommaren.

Det bullrar och ekar i idrottshallen i Borgå på måndagsförmiddagen då basketföreningen Tarmo ordnar sommarläger för barn. I fjol deltog kring 25 barn och i år har antalet nästan fördubblats. Över fyrtio barn tränar olika former av teknik och de är uppdelade i två grupper.

- Jag började spela basket för kanske en månad sedan, berättar Ida Lindstedt. Det är roligt att vara på läger, forsätter hon.

Kompisen Sarah Stenström började lite efter Ida och även hon tycker att lägret är skoj.

skor och lampa
Bildtext Blinkande lampor används i träningen.
Bild: Yle/Mathias Gustafsson

Teknik och lek

Wilhelm Lindroos som spelar i Tarmos representationslag är en av dem som håller i trådarna under det två veckor långa lägret.

- Det är viktigt att från första början lära ut riktig basketteknik men att samtidigt hålla leken nära, säger han. Det måste vara roligt samtidigt som det är nyttigt. Samtidigt är det bra för barnen att få se spelare från representationslaget här på plats och vår huvudtränare Esa Mäki-Tulokas är också här och drar morgonens träningar.

juniorer baskettränar
Bildtext Tarmos huvudtränare Esa Mäki-Tulokas dirigerar träningarna.
Bild: Yle/Mathias Gustafsson

Inte bara basket

- Det fina för i år är att vi har fått med andra idrottsgrenar till lägret också, berättar Wilhelm Lindroos. Under lägret får barnen även bekanta sig med amerikansk fotboll och boxning.

Borgå Butchers och Boxing Company introducerar sina grenar för lägerdeltagarna här under de kommande dagarna.

basketboll och två drickflaskor
Bild: Yle/Mathias Gustafsson

Diskussion om artikeln