Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Backes krav: "Behöver mer bollinnehav"

Från 2016
Uppdaterad 06.06.2016 20:56.
Hasse Backe fick äntligen med sig ett resultat.
Bildtext Hasse Backe gör inte många byten i startelvan till matchen mot Italien.
Bild: EPA/Vegard Wivestad

Finland klarade 1–1 mot Belgien – men laget var hårt pressat. Nu vill förbundskaptenen Hasse Backe se offensiv utveckling mot Italien. Vi får inte falla igenom nu, säger Backe.

Efter en katastrofal start på tiden som Finlands förbundskapten fick Hasse Backe ett skönt svar i Bryssel i onsdags. Blåvitt kryssade mot världstvåan, som förbereder sig för sommarens EM-slutspel.

I matchen gjorde Finland sitt första mål framåt och Belgien fick hål på gästerna genom ett offsidemål. Trots det kräver Backe förbättring på måndagskvällen. Finland möter Italien i Verona.

– Vi behöver mer bollinnehav. Vi var hårt pressade i perioder mot Belgien och jag förstår spelarna som då känner att de vill slå en avgörande passning lite för tidigt. Vi har jobbat en del på träning med att få ett större bollinnehav och jag hoppas att vi lyckas med det innan vi slår den avgörande passningen, säger Backe.

"Det vill jag inte se ..."

Precis som mot Belgien lär motståndaren föra matchen. Backe vill se samma jobb hemåt.

– Lagen spelar lite olika, men det viktiga för oss är att vi efter den fina prestationen mot Belgien inte faller igenom. Vi måste ligga på samma nivå när det kommer till laginsats, arbetsmoral och att vi offrar oss på samma sätt.

– Det är en till oerhört motiverande match för vår del. Vi möter ett till världslag i Italien. Samtidigt ska vi inte åka upp och ner i våra insatser. Det vill jag inte se.

Inget problem med självförtroendet

Efter krysset i Bryssel var det betydligt enklare att heta Hasse Backe. Den resultatmässigt starka insatsen mot ett av Europas mest spännande landslag gav råg i ryggen.

– Det har aldrig varit något problem med självförtroendet hos spelarna. När vi spelar för Finland finns det där, punkt slut. Men ett bra resultat mot Belgien betyder oerhört mycket. Det blir en lättsammare stämning, det blir lättare att åka till Italien.

Backe, som inte har speciellt många tillfällen på sig att spela ihop den uppställning han vill formera i höstens VM-kval, säger att det inte blir många justeringar jämfört med startelvan mot Belgien.

– Det blir maximalt två eller tre byten i elvan. Jag behåller de flesta.

Italien–Finland i kväll klockan 21.45 i Verona.

Diskussion om artikeln