Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Hälsningen från Italien: Finland är rädda för oss

Från 2016
Uppdaterad 06.06.2016 20:56.
Antonio Conte.
Bildtext Antonio Conte vill se ett fungerande Italien mot Finland.
Bild: EPA

Italien EM-genrepar mot Finland. Förbundskaptenen Antonio Conte skickar en passning till motståndaren. ”Det blir knappast något spektakel, Finland spelar väldigt defensivt.”

På fredag inleds fotbolls-EM i Frankrike. Italien kliver in i turneringen några dagar senare när laget ställs mot Belgien. Båda lagen kommer till fransk mark med en sak gemensamt: De har EM-laddat mot Finland.

Italien möter Finland på måndagskvällen i Verona. Förbundskaptenen Antonio Conte tror inte på någon färgsprakande tillställning.

– Det blir knappast något spektakel, Finland spelar väldigt defensivt. Vi måste ha tålamod för att hitta igenom och se till att försvara noggrant i omställningarna, säger Conte enligt Football Italia.

"Viktig landskamp"

Conte säger också att Italiens taktiska dispositioner får Finland att respektera och vara rädda för Italien.

– Det är en viktig landskamp i och med att det är vårt EM-genrep. Vi får ett prov på om det jobb vi har gjort de senaste veckorna har fastnat hos spelarna.

Italien kommer att göra några justeringar i uppställningen jämfört med den förra landskampen mot Skottland. Enligt La Gazzetta dello Sport kommer Ciro Immobile och Simone Zaza att spela på topp i ett 3–5–2-system. Dessutom förväntas Thiago Motta ersätta Daniele De Rossi på mitten.

– Det blir inte alltför många ändringar. Vi måste hitta uppställningen för EM, säger Conte.

Diskussion om artikeln