Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Backes taktik hyllas: ”Så här ska vi spela”

Från 2016
Uppdaterad 06.06.2016 20:56.
Paulus Arajuuri, Marouane Fellaini.
Bildtext Paulus Arajuuri berömmer det finländska försvarsspelet mot Marouane Fellainis Belgien.
Bild: EPA

Mot Belgien var Finland ytterst nära att hålla nollan. Nu får förbundskaptenen Hasse Backe beröm för den taktik som han har fört in i landslaget. Mot Belgien var vi väldigt tajta, säger Paulus Arajuuri.

Det krävdes en knapp men klar offside för att Belgien skulle få hål på Finland i landskampen förra veckan. Trots en stundtals hård press höll Finland ut tills Romelu Lukaku sent kvitterade.

Efter stålbadet tidigare i vår mot Polen fick landslaget mycket kritik, men efter 1–1 mot Belgien var det andra tongångar. Mittbacken Paulus Arajuuri tycker att Finland hittade rätt i Bryssel.

– Det känns som den här taktiken funkar fint. Vi lär oss den bättre och bättre hela tiden. Speciellt mot Belgien kändes det som vi var väldigt tajta. Vi hade tydliga roller och var nära varandra. Det fanns alltid understöd. Det känns som det är så här vi alltid ska spela mot de tuffa lagen.

Belgien-matchen gav självförtroende

Lech Poznan-backen säger att de tuffa landskamperna fungerar som morötter för landslaget.

– Det är väldigt inspirerande. Vi hoppas att vi kan fortsätta som mot Belgien och spela som ett lag.

Mittfältaren Perparim Hetemaj håller med.

– Vi fick till en bra insats mot Belgien och det gav väldigt mycket självförtroende. Det ger en tro på det vi håller på med.

Ska göra Italien frustrerat

Hetemaj håller till i Chievo och han spelar därmed på sin hemmaarena mot Italien. Han tycker inte att det känns speciellt, men visst var det en del skämtande i omklädningsrum innan spelarna stack på semester efter Serie A-säsongen.

– Vi skämtade en del då. Nu ska vi stressa upp italienarna genom att vinna matchen. Vi sätter 1–0 då läget kommer och så blir de frustrerade.

Diskussion om artikeln