Hoppa till huvudinnehåll

Sport

NHL-expert: Laine följer i Ovetjkins fotspår

Från 2016
Patrik Laine, Alexander Ovetjkin.
Bildtext Patrik Laine mötte sin idol Alexander Ovetjkin under ishockey-VM.
Bild: Yle/Tomi Hänninen

NHL-draften närmar sig – och med den följer också allt intensivare snack om de topprankade spelarna. Patrik Laine höjs till skyarna av en expert på nhl.com: ”Han har ett skott som håller NHL-klass.”

På grund av en skada gjorde Patrik Laine inte så väl ifrån sig under NHL Combine. De lite svagare testresultaten lär ändå inte påverka speciellt mycket inför NHL-draften senare i juni.

Laine finns fortfarande med i spekulationerna kring vem som väljs som etta i draften av Toronto Maple Leafs. När supportrar till NHL-lagen fick ställa frågor till nhl.com:s hemsida, fick webbplatsens experter Mike Morreale och Adam Kimelman svara på en fråga om hur de ser på styrkeförhållandet mellan Patrik Laine och Jesse Puljujärvi.

"Mer fysisk än Puljujärvi"

Morreale säger att även om Puljujärvi är en bättre skridskoåkare än Laine, så har Laine betydligt mer att komma med.

– Laine har bättre händer och ett bättre skott. Han är mer fysisk än Puljujärvi – han vill spela som Alexander Ovetjkin. Han vill skjuta och göra mål som Ovetjkin och han följer i hans fotspår. Han har ett skott som håller NHL-klass. Han ska spela för Finland i World Cup i höst som artonåring. Det är anmärkningsvärt.

Jesse Puljujärvi var en viktig kugge i Finlands guldlag i junior-VM.
Bildtext Jesse Puljujärvi vann poängligan under junior-VM i vintras.
Bild: Jarno Kuusinen / All Over Press

"Har visat att han kan dominera"

Kimelman hyllar å sin sida Puljujärvi. Hockeylegendarerna Jaromir Jagr, Eric Lindros och Wayne Gretzky nådde samma poängsaldo som Puljujärvi gjorde under årets junior-VM, där Finland tog guld på hemmaplan.

– Han är stor, snabb, stark och har visat att han kan dominera mot spelare i sin ålder samt spela väldigt bra mot äldre spelare. Det är svårt att ta pucken av honom och han kan både göra mål och spela fram. Laine är en naturlig målskytt, men Puljujärvi har eventuellt ett komplettare spel.

NHL-draften ordnas den 24 och 25 juni.