Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Havets hus styrelse: Hoppas vi kan nå samsyn idag

Från 2016
Skiss över Havets hus intill Replotbron.
Bildtext Det här är den senaste skissen över Havets hus. Utkikstornet har orsakat meningsskiljaktigheter och lokalbefolkningen har startat namninsamling för att återgå till ursprungsplanerna.
Bild: Ardok & Holm arkitekter AB

Under tisdagseftermiddagen möts styrelsen för Havets hus och föreningen Världsarvet i Kvarken för att än en gång diskutera planerna för världsarvsporten i Korsholm. Styrelsens viceordförande Alice Lillas hoppas att man äntligen kunde nå en överenskommelse kring byggplanerna.

Vid 14-tiden på tisdag eftermiddag samlas styrelsen för Havets hus och föreningen Världsarvet i Kvarken för att om möjligt komma fram till vilken typ av hus man vill bygga.

- Jag hoppas verkligen att vi kan komma överens i den här frågan nu, det vore viktigt, säger Alice Lillas som är viceordförande i styrelsen för Havets hus.

De omtvistade byggplanerna för Havets hus intill Replotbron i Korsholm har väckt stort lokalt engagemang under de senaste veckorna. Efter att en namninsamling startats mot det utkikstorn som planeras för huset beslöt man såväl inom kommunstyrelsen som Havets hus-styrelsen att tänka om.

Många skulle hellre se att man utgick från de ursprungliga ritningarna där utställningsytan var större och som inte innehöll något torn.

- Det centrala är att vi får ett hus där föreningen på bästa möjliga vis kan presentera världsarvet för alla besökare, det ska vi jobba för nu, säger Allice Lillas.

Diskussion om artikeln