Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Seglarna jagar medaljer i Rio

Från 2016
Uppdaterad 09.06.2016 10:37.
Noora Ruskola och Camilla Cedercreutz har satsat allt på segling.
Bildtext Noora Ruskola och Camilla Cedercreutz väntar på Rio
Bild: Vesa Koivunen/SPV

Efter en tuff kamp mellan båtlagen i 49er FX-klassen blir det duon Noora Ruskola – Camilla Cedercreutz som deltar i OS i Rio. Tävlan om OS biljetten mellan Ruskola-Cedercreutz och Sinem Kurtbay-Silja Kanerva avgjordes först i direkt kval på valborg i franska Hyéres.

Seglingen kommer att vara under lupp i OS-regattan då grenen har goda chanser att igen bli Finlands framgångsrikaste gren, precis som i London.

Damerna tog medaljerna i Lonfon

För fyra år sedan kammade seglingen in en silver- och en bronsmedalj. Av medaljörerna deltar silvermedaljören Tuuli Petäjä-Sirén också i Rio. Bronset togs av Match Race-båtlaget Silja Lehtinen, Silja Kanerva och Mikaela Wulff.

Finland med i de flesta klasserna

I Rio tävlar man i tio båtklasser och Finland har seglare i sju av dem. Match Race är inte mera med i programmet. Båtklassen har ersatts av damklassen 49er FX.

I blåvita segel i augusti tävlar Tapio Nirkko i Finn (10:e i London), Kaarle Tapper i Laser Standard (ej med i London), Tuula Tenkanen i Laser Radial (ej med i London), Tuuli Petäjä-Sirén i RS:X, Joonas och Niklas Lindgren i 470 (21:a i London) och Noora Ruskola och Camilla Cedrecreutz i 49er FX (klassen inte med i London).

Programmet är inte längre tillgängligt

Se i Sportmagasinet hur Ruskola – Cedercreutz förbereder sig inför OS i Rio i augusti.

Diskussion om artikeln