Hoppa till huvudinnehåll

Sport

LeBron James ledde krossen – Clevelands hopp lever

Från 2016
LeBron James, juni 2016.
Bildtext LeBron James i storform.
Bild: All Over Press

Med en förlust hade Cleveland Cavaliers jakt på NBA-mästerskapet i praktiken varit över. Men hemmamagin höll i sig – inte minst tack vare superstjärnan LeBron James.

Golden State Warriors hade vunnit de två första finalerna på hemmaplan – och hemmasviten förlängdes i final nummer tre.

Finalcirkusen hade flyttat till Cleveland där lokala Cavaliers aldrig gav sina gäster en chans. Värdarna ryckte genast ifrån och ledde med 33-16 efter den första perioden.

Warriors kom närmare under den andra perioden men i andra halvlek kunde man inte rubba Cavaliers som till slut vann matchen med hela 120-90.

James: Strålande taktik

Duon LeBron James-Kyrie Irving stod för över hälften av Clevelands poäng. Superstjärnan James noterades för 32 poäng och fick bra flankstöd av Irving (30).

Däremot fick Golden States profilspelare Stephen Curry nöja sig med 19 poäng. Cavaliers har fortfarande inte förlorat hemma under det pågående slutspelet.

– Vi hade en strålande taktik som vi följde största delen av matchen. Vi fick en bra start och fastän jag missade några skott efter det, så började kasten sitta igen efter paus, sade James i en tv-intervju genast efter kampen.

Finalserien fortsätter i Cleveland och följande match spelas natten till lördag finländsk tid. Fyra segrar krävs för mästerskap.

Diskussion om artikeln