Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Saara Bettina har fått hjälp med sångtekniken på MGP-läger

Från 2016
Uppdaterad 13.06.2016 09:43.
Saara Bettina, MGP-finalist från Borgå
Bild: Yle/Frida Lönnroos

Bland finalisterna i årets Melodi Grand Prix (MGP) finns Saara Bettina från Borgå. Den här veckan har hon varit på läger med de andra finalisterna, och bland annat fått vara med om sånglektioner.

Förberedelserna för årets MGP, sångtävlingen för barn och unga i Svenskfinland, är i full gång.

Den här veckan har finalisterna varit på läger på Lärkkulla i Karis, där de har tagit pressbilder och övat på sång och närvaro. De har också filmat in en musikvideo på Yle i Helsingfors.

En av årets finalister heter Saara Numelin och kommer från Borgå. I MGP går hon under artistnamnet Saara Bettina.

Saara Bettina coachas av Niki Westerback
Bild: Yle/Frida Lönnroos

Hon berättar att finalisterna har blivit fotograferade en hel del under den gångna veckan. Dessutom har de fått pröva på att sjunga i en studio och haft disco med dans och olika lekar.

– Jag har varit i en studio förut, men jag har aldrig sjungit i en, säger Saara Bettina.

Det roligaste med MGP-lägret har varit att filma en musikvideo. Saara Bettina tycker också att sånglektionen hon fick hjälpte jättemycket.

– Det svåraste för mig har varit att lära mig den rätta sångtekniken. Jag sjunger från halsen och blir hes jättesnabbt. Tekniken har kanske varit det svåraste.

Niki Westerback från Barbe-Q-Barbies
Bildtext Niki Westerback från Barbe-Q-Barbies coachade Saara Bettina.
Bild: Yle/Frida Lönnroos

På det stora hela har lägret varit jätteroligt, och Saara Bettina berättar att hon har fått många nya vänner under de gångna dagarna.

Hennes låt har också förändrats lite.

– Jag fick en ny melodi till sången, med lite nya instrument och jag tyckte att den lät jättebra. Och sedan har vi ändrat lite i texten, men ändringar är inte jättestora, säger hon.

Till näst ska MGP-finalisterna ställa till med en liten show för sina föräldrar och andra närstående. Och i augusti ska låtarna spelas in.

Finalen blir i oktober.

Mer om ämnet på Yle Arenan

Diskussion om artikeln