Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Vega Österbotten sänder från världsarvet - välkommen med

Från 2016
Uppdaterad 13.06.2016 14:05.
#ylekvarkenvecka - Spela upp på Arenan

Yle Österbotten sänder morgon- och förmiddagsradio direkt från Salteriet i Björkö den här veckan. Det gör vi för att uppmärksamma Kvarkens världsarv som fyller tio år.

Du är välkommen till Björkö för att lyssna på sändningarna och träffa oss.

Vi intervjuar barnfamiljer, ungdomar och lite äldre skärgårdsbor om livet i världsarvet. Vi granskar turismen, intervjuar experter om områdets geologi och natur, pratar med politiker och berättar om aktuella projekt.

Yle Österbottens naturexpert Hans Hästbacka är med i sändning på tisdag morgon och förmiddag. Du kan sända frågor i förväg per e-post till osterbotten@yle.fi.

Om du är på plats i Salteriet får du ställa dina frågor direkt till Hans Hästbacka. Vi vill också gärna ha publik i Dialektväktarna på onsdag klockan 9.00-10.00 och Firarsvängen på torsdag klockan 9.00-10.00.

Naturväktarna från Björkö

Mer fokus på natur blir det i Vegas rikssändning Naturväktarna på torsdag kväll med experter och gäster i Salteriet tillsammans med Hanna Enlund.

Det är inte bara Yle Österbotten som flyttar ut till Björkö 13-17 juni. Också Yle Pohjanmaa bygger upp sin radiostudio i Salteriet i Svedjehamnnen i Björkö, Korsholm.

Vi sätter ut vårt innehåll på webben svenska.yle.fi/osterbotten och sociala medier. Du hittar vårt innehåll på sociala medier via hashtaggen #yleivärldsarvet.

Antti Tuuri domare i skrivtävling

Yles världsarvsvecka genomförs i samarbete med Forststyrelsen, Världsarvet i Kvarken r.f. och Visit Vasa. Den är en del av ett späckat program under hela jubileumsåret.

Forststyrelsen ordnar tävlingen "Mitt världsarv" och samlar in berättelser om Kvarken och Höga kusten under tiden 4 april-1 augusti 2016. Författaren Antti Tuuri är huvuddomare.

Man kan delta i tävlingen Mitt världsarv på vilka språk som helst. Vinnaren offentliggörs i samband med Kvarkens världsarvs tioårsjubileumsfest i september.

Föreningen Världsarvet i Kvarken ordnar en fisketävling genom att släppa ut hundra märkta gäddor i Revöfjärden i Björkö. Alla som fångar en världsarvsgädda under jubileumsåret får ett pris.

Lyssna kl 6.30-11

Radio Vega sänder God morgon Österbotten klockan 6.30-9.00 och Österbottnisk förmiddag klockan 9.00-11.00. Dessutom sänds Naturväktarna direkt på torsdag kväll klockan 19.22-21.00.

Radio Suomi sänder sitt morgonprogram klockan 6.30-10.00 och sitt eftermiddagsprogram klockan 15.00-18.00 (förutom på onsdag klockan 15.00-17.00).

Välkommen med när Yle Österbotten sänder live världsnaturarvet Kvarken - Spela upp på Arenan

Diskussion om artikeln