Hoppa till huvudinnehåll

Sport

De Gea nekar till sexanklagelserna: "Är en lögn"

Från 2016
Uppdaterad 10.06.2016 19:46.
David De Gea.
Bildtext David De Gea är Spaniens förstaval i målet.
Bild: EPA

Fotbolls-EM har inte ens börjat, men David De Geas mästerskap kan ändå vara slut. Enligt spanska tidningsuppgifter är den spanske supermålvakten involverad i en sexskandal.

På måndag spelar Spanien sin EM-premiär mot Tjeckien. Med dagar till avspark för spansk del skakas de regerande mästarna av jobbiga nyheter. Manchester Uniteds stjärnmålvakt David De Gea misstänks vara inblandad i en sexhärva.

Porrfilmsproducenten Ignacio Allende Fernández greps i april och misstänks för flera sexbrott, trafficking och penningtvätt.

I ett av fallen ska ett skyddat vittne ha sagt att hon utsatts för sexuella övergrepp av De Gea och Athletic Bilbao-spelaren Iker Muniain. De Gea misstänks vara den som arrangerat mötet på ett hotell, men han var aldrig på hotellrummet skriver spansk press.

Inget är bevisat i och med att uppgifterna kommer från ett skyddat vittne. Den engelska tidningen The Sun skriver att De Gea kan skickas hem från EM.

"Allt är falskt"

Enligt Sky Sports har De Gea inte skickats hem. Han finns kvar på det spanska spelarhotellet.

I den spanska tidningen AS säger De Gea att uppgifterna inte stämmer.

– Den förste personen som blev överraskad av det här var jag. Det här är en lögn. Allt är falskt och det ligger i mina advokaters händer nu.

Diskussion om artikeln