Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Regerande mästarna har matchboll –"Fortsätter på samma sätt som tidigare"

Från 2016
Stephen Curry.
Bildtext Stephen Curry kan föra sitt Golden State till andra raka titeln.
Bild: EPA

Golden State Warriors går mot sin andra raka titel i NBA. Efter nattens seger leder man nu finalserien med 3–1 i matcher.

Förra året besegrade Golden State Warriors Cleveland Cavaliers i finalserien i NBA och nu är man väldigt nära att göra om den bedriften.

Efter två förluster ryckte Cavaliers upp sig och vann den tredje matchen men då lagen drabbade samman för fjärde gången var det samma visa som i de inledande matcherna.

Golden State var det hetare laget och vann den fjärde finalen med 108–97. Det betyder att laget kan avgöra finalserien under natten till onsdag finsk tid.

"Måste ge allt"

Fixstjärnan Stephen Curry dominerade stort och gjorde 38 poäng för Golden State.

– Vi har varit med om mycket tillsammans och vi kommer att fortsätta på samma sätt som tidigare, säger Draymond Green efter matchen enligt AFP.

Cleveland Cavaliers är nu väldigt pressade. För att ta hem titeln krävs tre raka segrar. Inget lag har tidigare lyckats vända ett 1–3 underläge till seger i finalserien i NBA.

– Om en spelare inte tror att vi kan vinna så får han inte följa med till nästa match. I finalserien måste man ge allt man har, säger Cavaliers tränare Tyronn Lue.

Diskussion om artikeln