Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Nya kravaller inför Englands premiär

Från 2016
Uppdaterad 11.06.2016 19:28.
Engelska fans.
Bildtext Det har varit oroligt före Englands EM-premiär.
Bild: EPA

På lördag gör England entré i fotbolls-EM mot Ryssland. Matchen har kantats av våldsamheter. Nu skriver The Guardian att det har varit nya kravaller i Marseille.

För tredje dagen har våldsamheterna kantat förberedelserna i Marseille inför EM-dusten mellan England och Ryssland. Fransk polis har använt batonger och tårgas för att stoppa de engelska fansen.

The Guardian skriver att lördagsmorgonen var relativt lugn, men på eftermiddagen började våldsamheterna blossa upp igen. Ungefär 60 kravallpoliser ska ha marscherat mot supportrar från bägge länderna som hade samlats utanför barer i hamnen.

Då började vissa supportrar kasta flaskor mot poliserna. Enligt The Guardian ska en supporter ha slagits medvetslös. Enligt den franska tidningen La Provence svävar en engelsk supporter mellan liv och död. Det är oklart om det är samma person som slogs medvetslös.

– Vi är medvetna om en incident i Marseille. Vi jobbar just nu med fransk polis för att identifiera supportrar som har varit involverade, sägs det i ett uttalande från engelsk polis.

I fredags arresterades nio personer efter våldsamheter.

Matchen mellan England och Ryssland startar klockan 22 finsk tid.

Diskussion om artikeln