Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Fans vittnar om bristande säkerhet – ”Lätt att ta sig mellan sektioner”

Från 2016
Uppdaterad 12.06.2016 08:06.
Huliganer i Marseille
Bildtext Ryska fans tände bengaliska eldar under matchen.
Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Genast efter slutsignalen i matchen mellan England och Ryssland uppstod bråk på läktaren i Marseille. Enligt flera fans var säkerheten väldigt dålig på Stade Velodrome.

Det har varit några mörka dagar i Marseille. Redan på torsdagen hamnade engelska fans i bråk och det fortsatte även under fredagen och lördagen.

På arenorna runt om i Frankrike ska säkerheten vara hög men det stoppade inte ryska fans från att gå till attack i slutet av matchen mellan England och Ryssland.

– Direkt efter att Ryssland gjorde mål började fans komma mot oss, säger en engelsk supporter till BBC.

Lätt att klättra över

Oroligheterna eskalerade efter slutsignalen då ryska fans stormade in på de engelska sektionerna. Utan några större problem kunde de ryska fansen klättra över säkerhetsbarriärerna. Även bengaliska eldar tändes inne på arenan.

– Det verkade vara väldigt lätt att ta sig mellan de olika sektionerna. Barriärerna verkade inte ha någon annan uppgift än att skilja sektionerna åt, säger en annan supporter till BBC.

Straff är att vänta

Uefa har meddelat att man startar en utredning och att både Ryssland och England kan komma att straffas.

– Jag har hört att Uefa kommer att bötfälla oss. Fansen agerade på ett oacceptabelt sätt och vi ska nu försöka identifiera och straffa dem, säger Rysslands idrottsminister Vitaly Mutko enligt R-Sport.