Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

SFP:s partidag röstade i direktstream: Är koriander gott?

Från 2016
Uppdaterad 12.06.2016 15:52.
SFP röstade: Är koriander gott? - Spela upp på Arenan

SFP försökte för första gången ta i bruk elektronisk omröstning då Yle sände partidagen i direktstream inför hela Finland. Det blev kaotiskt då elektroniken inte fungerade och SFP teströstade i frågorna "Är koriander gott?" och "Sov du innan midnatt?".

Röstningsresultatet gav vid handen att koriander är gott, men eftersom så få delegater fick röstningsapparaturen att fungera är resultatet inte giltigt.

Den andra testfrågan undrade om delegaterna, och nu skulle de vara helt ärliga, hade gått och lagt sig innan midnatt föregående kväll. Det såg ut som om en stor del av delegaterna hade nattsuddat. Också den frågan underhöll publiken till Yles direktstream.

Elektroniken testades i salen medan rösträkningen till SFP:s ordförandeval pågick i ett annat rum. De som tittade på Yle:s direktstream väntade på resultatet i ordförandevalet.

Den elektroniska omröstningen fungerade inte trots upprepade försök och SFP var tvunget att rösta en gång till i korianderfrågan. Tur nog användes den elektroniska omröstningen inte i ordförandevalet utan var ämnad för andra omröstningar.

Efter det misslyckade försöket bestämde SFP:s partidag att fortsätta rösta manuellt med lappar som under tidigare år. Beslutet följdes av spridda hurrarop.

Till sist fick tittarna i Yles direktstream också veta att förhandsfavoriten Anna-Maja Henriksson blev partiets nya ordförande.

Diskussion om artikeln