Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Modrics stora jubel – bjöd på drömmål

Från 2016
Uppdaterad 12.06.2016 18:51.
Luka Modric.
Bildtext Luka Modric firade vilt efter sitt segermål mot Turkiet.
Bild: EPA

För åtta år sedan slutade Luka Modrics EM-slutspel med tårar mot Turkiet. Nu startade det med ett pusskalas för mittfältsstjärnan, som gav Kroatien en pangstart på slutspelet.

Under EM 2008 möttes Kroatien och Turkiet i en minnesvärd kvartsfinal. Den gick till förlängning. Där såg Kroatien ut att gå mot seger efter ett sent mål, men Turkiet hann kvittera och avgjorde på straffar.

Då var Luka Modric en av straffsumparna. Mittfältsstjärnans EM slutade med tårar i Wien.

Åtta år senare ställdes samma nationer mot varandra i premiären i grupp D. En tuff grupp där Spanien och Tjeckien är de två övriga lagen.

Vedran Corluka.
Bildtext Vedran Corluka fick många smällar.
Bild: EPA

Perfekt nummer

Matchen på Parc des Princes var också tuff. Tidigt uppstod blodvite på plan. Vedran Corluka var utanför plan flera gånger för bandagering och omplåstring.

Båda lagen gav och tog. Någonstans däremellan fanns en av hela turneringens största eleganter.

Luka Modric har under de senaste åren utvecklats till en av världens bästa mittfältare. Real Madrid-stjärnan visade varför i Paris.

Några minuter före paus drog Modric till på volley från en position utanför straffområdet. Och då small det. Det perfekta tekniska numret gav Kroatien 1–0.

Två träffar i virket

Efter målet firade Modric rejält. Hans glädje gick att ta på – liksom supportrarnas. En av de kroatiska supportrarna tog sig in i målfirandet och gav Modric en puss innan vakter kom emellan.

I andra halvlek fortsatte Kroatien att trumma på. Laget träffade virket två gånger om, men det ville sig inte och matchen slutade 1–0.

Kroatien fick därmed revansch från den bittra kvartsfinalförlusten 2008 och tog samtidigt tre viktiga poäng i grupp D. Kroaterna möter Tjeckien i sin andra match i gruppspelet den 17 juni. Turkiet ställs mot Spanien samma kväll.

Spanien och Tjeckien går in i turneringen på måndag.

Resultat:

Turkiet–Kroatien 0–1 (0–1)
Mål: Luka Modric 0–1.