Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Argentina säkrade segern i D-gruppen

Från 2016
Uppdaterad 15.06.2016 08:33.
Erik Lamela tränar inför Copa America.
Bildtext Erik Lamela inledde målskyttet mot Bolivia.
Bild: All Over Press

Argentina vann D-gruppen i årets Copa America före Chile som avancerade tack vare segern över Panama. Kvartsfinalerna kör i gång den 16 juni.

Förhandsfavoriten Argentina höll för trycket – vilket inte varit kutym i årets Copa America – och vann sin grupp med rent spel. I den sista gruppspelsomgången slog laget gruppjumbon Bolivia med 3-0 och säkrade segern i D-gruppen. Albicelestes målskyttar lystrar till namnen Erik Lamela, Ezequiel Lavezzi och Victor Cuesta.

Inför den sista matchomgångens inbördesmöte stod Chile och Panama jämnt, men här grep det långsmala sydamerikanska landet det längre strået och vann med 4-2. Det innebär att Chile gör Argentina sällskap i kvartsfinalerna i Copa America – Amerikas motsvarighet till fotbolls-EM.

Natten till tisdag blev det klart att Mexiko och Venezuela slutar etta respektive tvåa i C-gruppen och är således klara för kvartsfinal. Tvåfaldiga VM-guldmedaljören Uruguay gjorde sällskap åt Brasilien.

I söndags sågs en fotbollsskräll modell enorm när femfaldiga världsmästarnationen Brasilien inte lyckades ta sig vidare från gruppspelet i Copa America. Att Brasilien inte tar sig vidare från ett gruppspel är alltid en skräll. Att motståndarnationerna i B-gruppen var Peru, Ecuador och Haiti gör inte saken mindre. Tvärtom. På måndagskvällen gjorde Uruguay – världsmästare anno 1930 och 1950, samt VM-fyra så sent som 2010 – sällskap åt Brasilien. Uruguay lyckades inte ta sig vidare från C-gruppen: platserna förvaltades av Mexiko som gruppetta och Venezuela som grupptvåa.

I den sista gruppspelsomgången spelade Mexiko och Venezuela oavgjort 1-1 medan Uruguay trog en tröstevinst över gruppjumbon Jamaica med 3-0.

Det här innebär att kvartsfinalisterna är klara: Kvartsfinalparen i årets Copa America är: USA-Ecuador, Argentina-Venezuela, Peru-Colombia och Mexiko-Chile. Kvartsfinalerna kör i gång på torsdag med matchen mellan värdnationen USA och Ecuador.

Diskussion om artikeln