Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Styrelsen i Korsholm inte nöjd med inbesparingsförslag

Från 2016
Ingången till Korsholms kommunhus.
Bild: YLE/Sara Bergström

Kommunstyrelsen i Korsholm vill att tjänstemännen kommer med andra förslag till inbesparingar. Men vad gäller minskandet av årsverken gav styrelsen grönt ljus.

Bland inbesparingsförslagen fanns att man ska sluta med Idrottsgalan. Det är ingen stor summa det är fråga om: 5000 euro per år.

Styrelsen vill inte sluta med galan.

- Den är viktig för idrottarna och det är viktigt att vi ger dem positiv respons för deras arbete, säger styrelsens ordförande Michael Luther (SFP).

Styrelsen är inte heller beredd att ge upp webbsändningarna från fullmäktiges möten och kommunens informationstidning i pappersformat. Tidningen skulle ge en inbesparing på 13 000 euro per år och webbsändningarna 15 000 euro per år.

Under 2016 skulle man enligt det nuvarande förslaget spara in 16 500 euro, 94 000 under 2017 och 115 000 under 2018.

Tjänstemännen får fundera om

Men styrelsen återremitterade alltså ärendet till tjänstemännen.

På den andra punkten som rör inbesparingar gav styrelsen ledningsgruppen fullmakt att minska på olika funktioner och flytta om personal enligt vad ledningsgruppen anser vara den bästa lösningen.

Ledningsgruppen vill omstrukturera stödfunktionerna för att nå de mål som godkänts i samarbetsförhandlingarna den 26 april och som kommunstyrelsen sen godkände den 10 maj.

Bland åtgärderna finns till exempel minskning av kanslifunktioner och ekonomifunktioner med fem årsverken.

Diskussion om artikeln