Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Doldis efterträder Dunga – ilska hos ex-klubben

Från 2016
Uppdaterad 16.06.2016 12:32.
Tite, juni 2016.
Bildtext Tite ska leda Brasilien till VM.
Bild: All Over Press

Adenor Leonardo Bacchi, bättre känd som Tite, är Brasiliens nya förbundskapten i fotboll.

Den tidigare storspelaren Dunga fick sparken efter att Brasilien floppartat fallit ur Copa America redan efter gruppspelet. Nu har han fått en efterträdare.

Det är det brasilianska ligalaget Corinthians manager Tite som tar över ansvaret. Tite, 55, har lett Corinthians till flera titlar i Brasilien och även tränat andra storklubbar som Gremio och Atletico Mineiro.

Klubbledningen i Corinthians var minst sagt sur över sättet Brasiliens fotbollsförbund hörde av sig till deras tränare. Corinthians ordförande Roberto de Andrade uttalade sig på onsdagskvällen.

"Förtjänar inte Tite"

– Jag är ursinnig på förbundet, de ringde inte ens oss. De kunde ha ringt och frågat om lov. De förtjänar inte en tränare som Tite. Förbundet är inte van att ha att göra med etiska människor, sa han.

Enligt det brasilianska förbundet försökte man nå Corinthians klubbledning innan man tog kontakt med Tite, men utan resultat.

Brasilien, som är det enda landet som deltagit i samtliga VM-turneringar, ligger just nu på sjätte plats i det sydamerikanska kvalet inför VM i Ryssland 2018.

Diskussion om artikeln