Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Leo Komarov inte till salu: ”Hör till lagets kärna”

Från 2016
Leo Komarov, februari 2016.
Bildtext Leo Komarov är redan en trotjänare i Toronto Maple Leafs.
Bild: All Over Press

Toronto Maple Leafs genomgår stora förändringar efter den usla förra säsongen i NHL och även Leo Komarov har ryktats vara aktuell för en flytt. Men de ryktena skjuter klubbens GM ner.

Komarov gjorde på ett personligt plan fint ifrån sig i Toronto, som slutade sist av alla lag i NHL den gångna säsongen. Komarov stod för 36 poäng på 67 matcher i grundserien och var Maple Leafs tredje bästa poängplockare.

Redan under katastrofsäsongen inledde GM Lou Lamoriello och chefstränaren Mike Babcock en ombyggnadsprocess, och även Komarov, som avslutade säsongen med ett VM-silver i lejontröjan, har ryktats kunna vara på väg bort.

Men det kommer inte på fråga enligt Lamoriello, som fick frågan om Komarov och anfallskollegan Pierre-Alexandre Parenteau nästa säsong blir extra viktiga i ett föryngrat Maple Leafs.

"Strålande år bakom sig"

– Utan tvekan, sa Lamoriello enligt Sportsnet. Leo har ett kontrakt och vi kommer under inga omständigheter att ens överväga en transfer.

– Han hör till det här lagets kärna, har ett strålande år bakom sig och kommer att bidra till att hjälpa de unga killarna i processen.

Komarov, 29, inleder i höst den tredje säsongen av sitt fyraåriga kontrakt med Toronto.

Diskussion om artikeln