Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Nu kan du bli en känd kommentator på webben

Från 2016
Uppdaterad 16.06.2016 21:53.
En pratbubbla med text om våra kommentarer.
Bild: Yle/Cecilia Wikman

Har du redan en egen Yle Profil som du använder till exempel på Arenan? Med din Yle Profil kan du nu också kommentera Yle Västnylands nyhetsartiklar.

Du kan göra det antingen med ditt eget namn eller med en signatur du väljer. Det mesta kommer ändå att se ut som tidigare för dig som kommenterar.

"Aj, nu tycker Lisa Larsson så där"

Om du kommentarar med din Yle Profil, blir du känd också för andra som läser kommentarer. Alla ser att det är just en viss kommentator som meddelar sin åsikt.

Din Yle Profil visar ditt riktiga namn om du väljer så, till exempel Anna Ahlman, Lisa Larsson eller Bo Boman. Om du inte vill använda ditt eget namn, kan du hitta på en signatur, ett användarnamn, till exempel Tuffa A eller Bilmannen.

Hur som helst, om du kommenterar med din Yle Profil, ser alla att det är kommentatorn Anna Ahlman (ditt riktiga namn) eller kommentatorn Bilmannen (signatur) som deltar i diskussionen.

Anonymiteten slopas inte

Det är fortfarande också möjligt att kommentera utan Yleprofil. Det finns heller inga planera att tumma på den möjligheten.

Det nya kommentarssystemet testas först i Västnyland med start torsdag den 16 juni 2016. Senare i sommar ska samma system tas i bruk inom hela Svenska Yle.

Rösta på den bästa kommentaren

Som kommentator behöver du till en början inte märka någon stor förändring när du går in och kommenterar en artikel.

Men fördelarna är många. Den övergripande fina tanken är att öka växelverkan inom Svenska.yle.fi så att det inte enbart är en som serverar innehåll (Yle) och en annan (du) som tar emot det.

En fördel är alltså att du kan profilera dig som debattör genom att använda ditt eget namn. Men också utan att använda ditt eget namn kan du med din Yle Profil bli en välkänd debattör. Däremot kan det finnas två Anna Ahlman i systemet efter vi inte ännu har någon möjlighet att vattentätt identifiera identiteter.

Det nya kommentarssystemet gör det också lättare att i framtiden gilla eller rösta på en kommentar eller på annat sätt öka interaktionen.

Delta i modereringen

En annan fördel är att en kommentator med sin Yle Profil kan delta i modererandet. I dag är det vi på Yle som modererar: vi går igenom kommentarerna, publicerar eller förkastar dem, deltar i diskussionen, svarar på frågor som ställs.

I framtiden kan till exempel en aktiv inom scoutrörelsen - med sin Yle Profil såklart - delta i modererandet av kommentarerna när det pågår en livlig diskussion om scouterna på Svenska.yle.fi.

Skapa en Yle Profil

Du kan läsa mera om Yle Profil här.
Om du ännu inte har en Yle Profil, kan du skapa den här.

Diskussion om artikeln