Hoppa till huvudinnehåll

Sport

LeBron James i tårar: Alla räknade ut oss

Från 2016
Uppdaterad 02.02.2021 11:37.
LeBron James i tårar efter NBA-mästerskapet med Ohio.
Bildtext LeBron James lade upp ribban skyhögt – och levererade.
Bild: All Over Press

LeBron James ledde Cleveland till klubbens första mästerskap i historien. Det här kom jag tillbaka för, jag saknar ord, sade en tårögt James efter att ha lyft pokalen.

Det var en märkbart rörd James som fick lyfta NBA-pokalen för tredje gången i karriären. Den här gången betydde det mer än tidigare.

Efter fyra framgångsrika år i Miami Heat återvände James till Cleveland år 2014 och lade ribban upp skyhögt. Han lovade basketklubben ett första mästerskap.

Under natten till måndag stod James för en triple-double och förverkligade löftet.

– Alla räknade ut oss, då spelade vi som bäst. Det här kom jag tillbaka för. Jag saknar ord, det här känns overkligt, sade James efter den fjärde segern över Golden State.

"Visste att vi hade kapaciteten”

Ohios hade inte fått fira ett stort mästerskap sedan Cleveland Browns lyfte NFL-pokalen år 1964.

Då James lämnade Cleveland år 2010 reagerade supportrarna oerhört starkt. Fans brände James-tröjor och slängde ur sig kommentarer som inte lämpar sig i tryck.

Fyra år senare återvände han, med två mästerskap på meritlistan. Han lovade att ta ett tredje, den här gången med hemmaklubben.

Cleveland firar finalsegern över Golden State.
Bildtext Cleveland var uträknade flera gånger om – men reste sig alltid.
Bild: All Over Press

Få trodde att det skulle bli verklighet, särskilt efter finalförlusten i fjol och med tanke på Golden States superba form i våras.

– Vi har mött så många motgångar de senaste två åren. Jag visste att vi hade kapaciteten, trots att vi låg under med 1–3 i finalserien.

Nu återvänder James till Ohio som trefaldig mästare – och som legendar.

– Jag kan inte vänta på att få åka hem.