Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Allaktivitetshall kan bli verklighet i Jakobstad

Från 2016
Plan för exteriör, JP Sport Center.
Bild: Skiss över planerade JP Sport Center.

Den efterlängtade allaktivitetshallen i Jakobstad kan bli verklighet för innebandy och andra sporter. Stadsstyrelsen i Jakobstad behandlar frågan på måndagkväll och förslaget är att staden skall hyra utrymmen för tio år av de företagare som köpt Rettighallen och planerar att renovera den för idrottsändamål.

Ifall stadsstyrelsen säger ja till planerna kommer hallutrymmena att tas i bruk i två skeden. Det första skedet med en fullstor innebandysal med sociala utrymmen och förråd blir verklighet från årsskiftet. Det andra skedet förverkligas från 2018.

Plan för JP Sport center.
Bild: Skiss över planerade JP Sport Center.

Två fullstora innebandysalar

Det första skedet omfattar cirka 2400 kvadratmeter utrymmen, det andra skedet blir aningen mindre. Totalt handlar hela projektet om drygt 4300 kvadratmeter utrymmen för sport och andra aktiviteter.

Hyresavtalet är tioårigt. Hyran på 5,9 euro per kvadratmeter innehåller en investeringsdel på 2 euro per kvadratmeter. Investeringsdelen ingår inte längre i hyran när de tio åren gått ifall staden vill utnyttja sin option på hallarna.

Det första skedet som förverkligas 2017 innebär hyreskostnader på cirka 240 000 euro, 50 procent av den summan beräknas komma från hyresintäkter.

Ritning över planerade JP sport center.
Bild: Skiss över planerade JP Sport Center.

Diskussion om artikeln