Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Sjeva väntas ta över Ukraina: "Gud välsigne honom att han är lika bra som tränare"

Från 2016
Gareth McAuley nickar in segermålet mot Ukraina.
Bildtext Det mesta har gått snett för Ukraina i årets EM.

Det ukrainska landslagets chefstränare Mykhailo Fomenko tänker sluta på sin post efter EM, som för Ukrainas del tar slut på tisdagskvällen. Före detta landslagsstjärna förväntas ta över skutan.

På tisdag kväll spelar Ukraina mot Polen i sin sista gruppspelsmatch, som dess värre också blir lagets sista i pågående EM-turnering. Det blev klart redan ett tidigare skede eftersom Ukraina förlorade mot såväl Tyskland som Nordirland med 0-2.

– Vad är det för idé att fortsätta efter att vi misslyckats med att nå vårt mål i turneringen, sade Fomenko för den ukrainska Football-televisionskanalen.

– Jag tyckte inte att laget var lika sammansvetsat som det lag som jag lotsade till EM. Jag märkte det redan i träningsmatcherna mot Cypern och Wales. Alla såg vad som hände i slutet av den ukrainska mästerskapsserien. Det skedde påverkade psykologin i laget.

Ukrainas förberedelser inför EM fick sig en törn när två viktiga kuggar, Shakhtar Donetsks Taras Stepanenko och Dynamo Kievs Andrij Jarmolenko drabbade samman i en match i den ukrainska ligan.

– Jag vill ha fred och vänskap i vårt lag, sade Fomenko.

– Jag bär mitt ansvar och erkänner mina misstag. Jag gjorde allt fel i det där läget.

En potentiell efterträdare till Fomenko är den forne landslagsstjärnan Andrij Sjevtjenko.

– Varför inte. Han har erfarenhet av fotboll, han har gått tränarkurser och fått Pro-diplomet, kommenterade Fomenko.

– Gud välsigne honom att han vore lika bra som tränare som spelare.

Diskussion om artikeln