Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Tidningen Östnyland blir tvådagarstidning

Från 2016
Tidningen Östnyland.
Bild: Yle/Hanna Othman

På tidningen Östnyland vet man inte ännu vad uppsägningarna inom KSF Media betyder för Borgå- och Lovisaredaktionerna.

Hela 53 årsverken ska bort från KSF Media och tidningarna Östnyland och Västra Nyland ska börja komma ut två dagar i veckan istället för tidigare fem dagar i veckan.

- Vi är inte glada för de siffror som presenteras för oss. Folk är ledsna över de planer som finns. Men så här är det, vi får försöka gå vidare på något sätt, säger Mikael Grönroos som är ordförande för tidningen Östnylands fackklubb.

Prenumeranter vill ha tidningen oftare

Planerna på att Östnyland ska komma ut färre gånger i veckan har redan varit kända en tid. Grönroos säger att budet från prenumeranter varit att de hellre vill ha en tidning som kommer ut flera dagar i veckan än de två som det varit tal om.

Kan ni bevaka Östnyland med så få utgivningsdagar?

- Uppenbarligen är vi tvungna att göra det. Det är sedan fråga om hur man gör det och en hurudan bevakning vi ska ha, säger Grönroos.

Mikael Grönroos.
Bildtext Mikael Grönroos.
Bild: Yle/Stefan Härus.

Mera lokalt

Enligt beskedet från KSF Media ska lokaltidningarna satsa på mera lokalt material, vilket Grönroos tycker att i princip låter bra.

- Men helst skulle vi vara verkligen lokala i print flera dagar i veckan. Vi vill vara en nyhetstidning med en relevant nyhetsbevakning men det blir svårare ju färre utgivningsdagar vi har.

Östnylands webbsidor ska enligt planen uppdateras dagligen också i fortsättningen. Vilka dagar tidningen kommer ut är inte ännu fastslaget.

Loviisan sanomat berörs inte av samarbetsförhandlingarna.