Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Brady frälste Irland – slog reservbetonat Italien

Från 2016
Robbie Brady firar sitt mål mot Italien.
Bildtext Robbie Brady sköt Irland till åttondelsfinal.
Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Italien var klar gruppetta och hade inget annat än äran att spela för i sista matchen mot Irland. Därför var det också ett väldigt reservbetonat Italien som äntrade planen i Lille.

Den italienska chefstränaren Antonio Conte hade gjort åtta byten i öppningselvan inför mötet mot Irland. Endast Alessandro Florenzi, Andrea Barzagli och Leonardo Bonucci fick behålla sin plats i öppningen.

Irland hade däremot allt att spela för och måste vinna matchen för att ta sig vidare. Irland öppnade också matchen piggt och skapade fler chanser, men målvakten Salvatore Sirigu lyckades hålla det italienska målet orört i första halvlek.

I andra halvlek vaknade Italien till liv och skapade betydligt mer framåt. I den 77:e spelminuten var ett italienskt mål nära, men inhopparen Lorenzo Insignes skott träffade stolpen.

Norwich-duo fixade segern

Men det var Irland som skulle få det sista ordet i matchen. Norwich-duon Wes Hoolahan och Robbie Brady visade i den 85:e spelminuten varför de spelar tillsammans även på klubbnivå.

Hoolahan gav ett perfekt inlägg som Brady fick pannan på och nickade bollen i mål framför näsan på Sirigu.

1-0 till Irland, vilket betydde att laget tillsammans med gruppettan Italien och grupptvåan Belgien tog sig in bland de 16 bästa i EM-turneringen.

Italien - Irland 0-1 (0-0)

85' 0-1 Brady

Diskussion om artikeln