Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Midsommar PM Åboland

Från 2016
Uppdaterad 23.06.2016 09:06.
Blommor och björklöv.
Bild: All Over Press / Ismo Pekkarinen

Kollektivtrafiken följer undantagstidtabeller under midsommaren. Många mataffärer stänger tidigt på fredag och håller stängt på midsommardagen.

Bankkontoren är stängda på fredagen. Alko är öppet från kl. 9 till 13 på fredag, på midsommardagen är alko-butikerna stängda.

Postkontoren i Egentliga Finland är stängda på fredag och lördag. Postens servicepunkter i samband med affärer och kiosker enligt deras öppettider.

Det lönar sig att kontrollera den egna mataffärens öppettider separat eftersom affärerna själva får besluta om sina öppettider. Affärerna stänger i regel tidigare på fredagen och många håller stängt på lördagen.

Undantag förekommer i fjärrtågens tidtabeller under midsommaren. Kontrollera fjärrtågens tidtabeller här. Fjärrtågen trafikerar på torsdag enligt fredagstidtabeller och på fredag enligt lördagstidtabeller. På lördag följer tågen söndagstidtabeller, en del turer är inhiberade. Nattågen från norr och söder startar inte 24.6-25.6.

För bussarna i fjärrtrafik råder många undantag under midsommaren och noggrannare uppgifter om tidtabellerna hittar du påMatkahuoltos nätsidor. Uppgifter om tidtabeller och pris fås också på numret 0200 4000.

Åbo stads bibliotek och museer är stängda under midsommarhelgen. Stadsfärjan Förin håller också en paus under midsommaren. Förin stannar klockan 18 på midsommarafton och fortsätter trafikera igen på midsommardagen klockan 18.

Diskussion om artikeln