Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Efterlyses: Dina bästa foton från Kvarken

Från 2016
Svedjehamn.
Bildtext Svedjehamn i Björkö
Bild: Yle/Sarah Karjalainen

Med anledning av att världsarvet Kvarken fyller 10 år så bjuder Galleri Ibis i Vasa in till en öppen fotoutställning med namnet "Mitt Kvarken". Allmänheten uppmanas nu sända in sina favoritbilder.

Vincent Westberg är en av arrangörerna bakom utställningen. Han säger att man är ute efter andra bilder än de typiska vackra skärgårdsvyerna, fågelbilderna och naturbilderna.

- Det som vi tycker att saknas är skärgårdskulturen. Hur ser den ut i dag, hur har den sett ut under de tio år som Kvarken hittills har varit ett världsarv?

Biolog Vincent Westberg
Bildtext Vincent Westberg
Bild: Yle/Sarah Karjalainen

Det är både skärgårdsbors bilder och bilder tagna av besökare i skärgården som intresserar arrangörerna. Bilder tagna under tiden 1.1.2006 och fram till dags dato kan sändas in.

- Först hade vi tänkt hålla oss strikt till världsarvsområdet, men det räcker om det är skärgårdsbilder från regionen, säger Vincent.

Varje deltagare kan sända in maximalt tre bilder. Webbformuläret för att sända in bilder öppnas den 30.6 och stängs den 1.9. Det kommer att finnas på Galleri Ibis webbplats.

- Efter det väljer representanter från Ibis och Världsarvet Kvarken r.f samt Replot skärgårds hembygdsförening r.f. ut ett antal bilder till själva utställningen.

Utställningen sker i fotogalleri Ibis i stadshuset i Vasa, under tiden 15.10 - 4.12.

Vincent Westberg om Galleri Ibis fotoutställning "Mitt Kvarken"

10:27

Diskussion om artikeln