Hoppa till huvudinnehåll

Titta och lyssna

Hajbo Epic Night Battle

Från 2016
Hajbo Epic Night Battle
Bild: Svenska Yle / Hajbo

Är du 11-13 år gammal? Älskar du att spela på dator och skulle du gärna vilja träffa andra spelentusiaster / gamerz i samma ålder? Då är Hajbo Epic Night Battle den rätta grejen för dej! Hajbo Epic Night Battle är ett Lan-party som anordnas speciellt för den här lite yngre åldersgruppen. Men före själva eventet så ges det tid för uppladdning också!

Under våren 2017 kan du nämligen själv vara aktiv i juniorernas egen spelportal, där du kan delta i online kvalificeringstävlingar i spel som t.ex Minecraft eller Leauge of Legends och kanske även medverka som gäst när vi snackar spel. Via webcam och skärmdelning kan du - hemifrån - spela online med juniorer från andra regioner i svenskfinland eller kanske bara delta som publik, om du föredrar det.

När kvalificeringsomgångarna är genomförda och hösten närmar sig blir det sedan dags för Hajbo Epic Night Battle 2017 - Lan-Partyt, som troligen även denna gång ordnas i Vasa. Ett dygn med intensivt spelande, trivsel och social samvaro. Virtuella bataljer i många olika spel utkämpas och vinnare utkoras.

Spelintresset växer så det knakar om det, även i de yngre åldersgrupperna. Men det befintliga utbudet av Lan-Partyn etc riktar sig i huvudsak till högstadieåldern och uppåt. Det behövs ett åldersanpassat sammanhang med ett urval av spel som lämpar sig för de något yngre, och där man kan känna att man inte ständigt är den minsta personen i rummet och därför "utanför". Vi vill ge 11-13-åringarna den här möjligheten att leva ut sitt intresse i sällskap av andra likasinnade.

Hasse Lundqvist, Svenska Yle

Formuläret är inte längre tillgängligt.

Tyck till om Svenska Yles övriga programidéer för 2017