Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Världsmästarna totalt överlägsna – Draxler glödhet när Tyskland körde över Slovakien

Från 2016
Uppdaterad 26.06.2016 21:56.
Tysklands landslag i fotboll firar ett mål.
Bildtext Tyskland fick igång offensiven på allvar.

De regerande världsmästarna i Tyskland fick i gång offensiven mot Slovakien som inte hade en chans i åttondelsfinalen. Efter 3–0 blir det kvartsfinal för Tyskland, som också hållit nollan så här långt i EM i fotboll.

Att Tysklands defensiv varit stenhård i turneringen var ingen hemlighet så frågan var snarare om det offensiva spelet skulle få ett uppsving i matchen mot Slovakien.

Det tog inte länge förrän Tyskland kunde öppna målskyttet. Jerome Boatengs kanonskott från distans var riktgivande för hela matchen. Mittbacken dundrade in 1–0 efter knappt tio minuter men det vara bara början.

Slovakiens målvakt i vägen för storförlust

Några minuter senare rev den slovakiska försvararen Martin Skrtel ner Mario Gomez för en straffspark som Mesut Özil stegade fram för att ta hand om. Men Matus Kozacik, som gjorde några riktigt bra räddningar i matchen, räddade straffen och gav Slovakien ett litet glädjeämne. Så där väldigt mycket annat positivt bidrog Slovakien inte med för kvällen.

Tyskland ångade på och för dagen storspelande Julian Draxler seglade lätt in i straffområdet för att servera Mario Gomez och 2–0 i slutet av första halvlek. Slovakiens försvarsspel i den situationen var under all kritik.

– Vi borde ha gjort fler mål i dag, säger Gomez efter matchen men är ändå nöjd med segern. Han själv fick med sig ett mål och njuter av förtroendet.

Stormöte väntar

Tyskarna slutade aldrig kontrollera matchen och Draxler fick ett välförtjänt mål på sitt konto i andra halvlek då han på volley satte 3–0. Det var 22-åringens andra landslagsmål i karriären. Målet var det sista i matchen trots ytterligare tyska målchanser.

Slovakien har gjort sitt i EM och Tyskland går vidare mot antingen Spanien eller Italien i kvartsfinal. Tyskarna har spelat fyra matcher i turneringen med målskillnaden 6–0 och hör alltjämt till de största favoriterna. Nästa match blir en stormatch oberoende av motståndet.

– Så går det i EM och alla kommer säkert att njuta av de fina matcherna, förutspår Gomez.

Tyskland–Slovakien 3–0
8 min 1–0 Boateng
43 min 2–0 Gomez
63 min 3–0 Draxler

Diskussion om artikeln