Hoppa till huvudinnehåll

Yle Fem

Frans: Jag kanske ska till Finland i sommar

Från 2016
Uppdaterad 29.06.2016 09:21.
Sanna Nielsen och Frans fotade på allsångsscenen med Stockholm i bakgrunden
Bildtext Frans tillsammans med programledaren Sanna Nielsen.
Bild: SVT / Janne Danielsson

Frans Jeppsson Wall gjorde succé i först Melodifestivalen, för att sedan representera Sverige på hemmaplan i Eurovision. Nu ska han inviga säsongens Allsång på Skansen, och det verkar vara en Finlandsspelning inplanerad i sommar.

Det är en lite distraherad Frans vi möter på scenen inför Allsång på Skansen. Orsaken: ett gäng fans som ropar hans namn vid scenens kant. Men det känns ändå bra att vara på Skansen, menar han.

– Det känns bra, jag är taggad!

Är du lite distraherad av alla som ropar på dig?

–Ja, men jag… Det känns som att någon skriker ens namn, och då blir man helt “what, va?”. Man kan inte vänja sig vid en sådan grej. Det är väldigt konstigt med så mycket uppmärksamhet. Men det är trevligt också, så jag har kul!

Allsång på Skansen: Frans om en galen vår och Allsång på Skansen - Spela upp på Arenan

Frans Jeppsson Wall är killen som fångade hela Sveriges – om inte Nordens – uppmärksamhet med låten Who’s Da Man. Låten hyllar Zlatan Ibrahimovic, och när låten gavs ut var Frans bara sju år gammal. Nu, som 17-åring, gjorde han comeback och deltog i Sveriges Melodifestival – och tog hem vinsten. Näst på tur var därmed Eurovision där han kom på en femte plats med låten If I Were Sorry.

Det har alltså varit en hektisk vår för 17-åringen.

– Min vår har varit väldigt speciell. Allt med Melodifestivalen och Eurovision har varit väldigt speciellt, men kul. Det har varit en rolig resa och jag har för det mesta njutit och haft det trevligt.

Trots en hektisk vår har Frans hunnit göra klart skolåret för den här gången.

Hur har du hunnit med skola?

– Det vet jag inte. Det vet jag verkligen inte! Det har varit något jag har behövt tänka på, så då får man se till att hinna.

Miriam Bryant, Sanna Nielsen och Frans poserar med ett jordgubbsfat
Bildtext Frans tillsammans med Miriam Bryant och Sanna Nielsen.
Bild: Yle / Daniel Nylund

Men nu är det sommarlov från skolan och en sommarturné väntar för Frans.

– Nu har jag en sommar framför mig med turné och det ser jag framemot. Det är mycket som händer, så jag har hela tiden något att göra vilket är skönt. Och vänner och sånt ska också tänkas på, så jag ska också ta det lite lugnt.

Och om allt går som planerat blir det även en sväng till Finland för Frans.

– Jag kanske ska till Finland i sommar. Jag tror inte att allt är satt hundra än, men det har varit lite förfrågningar så jag hoppas att jag kan få in dem också.

Men ikväll är det Allsång på Skansen som gäller för Frans. Men det är inte första gången han äntrar scenen – förra gången var han iklädd Sveriges spelskjorta och hyllade Zlatan.

Visa videon på Facebook

Vad kommer vara annorlunda den här gången?

– Jag har växt ungefär en meter till. Nej, men det är skönt att vara tillbaka. Annorlunda är ju att det blir lite andra låtar kanske.

Det Frans minns bäst från uppträdandet var några hysteriska fans, och i år lär de ju vara om möjligt ännu mer hysteriska.

– Jag minns att det var någon i publiken ner till höger som var lite hysterisk, annars inget speciellt. Men jo självklart har jag många bra minnen. Nu ser jag framemot att göra lite repris.

Ikväll ser du Allsång på Skansen kl. 21 på Yle Fem. Förutom Frans uppträder Miriam Bryant och Benny Anderssons Orkester i säsongens första Allsång.

Mer om ämnet på Yle Arenan

Diskussion om artikeln