Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

DNA vill köpa Anvia Telekom

Från 2016
Uppdaterad 28.06.2016 14:21.
Anvia i Vasa.
Bildtext Anvia.
Bild: Yle/Sarah Karjalainen

Telekombolaget DNA meddelar att de vill köpa Anvia Telekom för 120 miljoner euro i kontanter. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Tidigare har Elisa, Sonera samt DNA:s majoritetsägare Finda meddelat att de vill köpa Anvia.

DNA:s bud gäller Anias telekom-, IT-, hosting och tv-verksamheter.

I morgon onsdag samlas Anvias bolagsstämma för att ta ställning till Elisas bud. Elisa bjuder 107 miljoner euro, som betalas i Anvia-aktier, kontanta medel och affärsverksamheten i Tansec.

- Vårt kontanta bud till Anvia är bindande och det vi erbjuder är betydligt mer än det som Anvia och Elisa har kommit överens om. Vi är övertygade om att DNA:s erbjudande är betydligt bättre för Anvias aktieägare, säger DNA:s vd Jukka Leinonen i pressmeddelandet.

Sent ute

Soneras, Findas och DNA:s bud kommer inte att behandlas på onsdagens bolagsstämma eftersom de kom in efter att kallelsen till den extra bolagsstämman gick ut.

- DNA:s bud kom ganska sent med tanke på att den extrainsatta bolagsstämman är redan i morgon. Vi diskuterar saken i styrelsen i dag. Ett nytt bud förändrar ändå inte att Anvias styrelse har gjort ett bindande avtal med Elisa, som vi behandlar på morgondagens bolagsstämma. På bolagsstämman presenteras en jämförelse av alla bud som har kommit in, säger Anvias styrelseordförande Aapo Kontu i ett pressmeddelande.

Artikeln är uppdaterad med ett citat av Aapo Kontu kl. 10.37.

Diskussion om artikeln