Hoppa till huvudinnehåll

Huvudstadsregionen

Stulen cykel hittade sin ägare via köp- och säljsajt

Från 2016
Cykel i Böle
Bildtext Lås cykeln så att den inte går att få loss utan verktyg, uppmanar polisen.
Bild: Yle/Sandra Anttila

En kvinna hittade sin stulna cykel på en köp- och säljsajt. Hon stämde träff med försäljaren och ringde polisen som förde mannen till polishäktet.

Det var natten till lördag för två veckor sedan som kvinnan blev bestulen på sin cykel i östra centrum. Cykelstölden fastnade på en övervakningskamera.

Noggranna detaljer

Lite senare hittade kvinnan sin cykel på en köp- och säljsajt. Cykeln var lätt att känna igen, eftersom kvinnan noggrannt hade antecknat specifika detaljer. Dem skrev hon ner också i brottsanmälan. Hon hade också kvar kvitto på cykeln.

Kvinnan tog kontakt med försäljaren. När de träffades, kände hon igen sin cykel och ringde polisen. Försäljaren försökte rymma, men en av poliserna sprang i kapp hen. Försäljaren erkände att hen stulit cykeln och polisen förde den misstänkta till polishäktet i Böle.

Ta bild på cykeln & ring polisen

Polisen påminner om att det är viktigt att ta upp alla detaljer om sin cykel: märke och modell, eventuellt slitage och tillbehör som ringklocka, lykta och stänkskydd. Det lönar sig också att ta en bild på sin cykel. Det lönar sig också att låsa fast cykeln i någon konstruktion.

Polisen vill också påminna folk om att ringa 112 om de ser någon som försöker få upp ett cykellås med verktyg kvälls- eller nattetid.

Diskussion om artikeln