Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Sex landslagsspelare gripna – kubanerna misstänks för grov våldtäkt

Från 2016
Uppdaterad 05.07.2016 08:24.
Finlands mur stoppade Bulgarien i VM.
Bildtext Arkivbild.
Bild: EPA/MaciejKulczynksi/AllOverPress

Polisinrättningen i Inre Finland meddelar att man har tagit stora steg framåt i utredningen kring de misstänkta sexualbrotten i Tammerfors. Åtta spelare har gripits från det kubanska volleybollslandslaget. Resten av laget har fått lämna Finland.

Männen misstänks för grov våldtäkt, meddelade polisen på söndagen. Brotten misstänkts ha skett i hotellet där kubanska volleybolllandslaget bor i Tammerfors.

Tre av männen greps på lördagen och de övriga på söndagen. Utredningsledaren Joni Länsipuro bekräftar att det enligt nuvarande uppgifter finns ett våldtäktsoffer. Både offret och de misstänkta gärningsmännen är fullvuxna.

Polisen berättar för Yle att det var den stora publiciteten kring spelarnas försvinnande som ledde till att man gick ut med information redan i går.

– I normala fall berättar vi ingenting då utredningen är i ett så här tidigt skede. Nu började ändå media spekulera ifall spelarna skulle ha varit avhoppare, så vi ville kommentera ärendet, säger Länsipuro.

Beslut om häktande måste fattas senast på tisdag vad gäller de spelare som greps på lördag. Vad gäller de övriga ska beslut om häktning fattas senast på onsdag. Två av de gripna släpptes senare på måndag.

Artikeln uppdaterad 3.7.2016 klockan 18:25 efter mera uppgifter från polisen.

Artikeln uppdaterades 4.7.2016 kl. 10.49 med information om att en del spelare fått lämna Finland och att offret och de misstänkta är myndiga.