Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Iniö och Korpo vill bli bättre – ber om förslag i enkät

Från 2016
Enkät om Iniö.
Bild: Yle/Peter Petrelius

Bor du i Iniö eller Korpo eller råkar du vara där under sommaren? Då kan du passa på och komma med förslag på hur dessa två kommundelar i Pargas kunde utvecklas.

Båda kommundelarna har öppnat var sin webbenkät riktad till alla som vistas på platserna. Svar från permanent bosatta, fritidsboende och turister är alla lika välkomna.

Iniönämndens ordförande Tove Mattsson berättar att deras enkät öppnades förra veckan och finns tillgänglig till mitten av augusti. Hon säger att ibland kan man bli lite hemmablind, så nya idéer är välkomna. I höst sammanställer nämnden svaren och bjuder till ett öppet seminarium.

En liknande enkät riktas till människor som bor och rör sig i Korpo. Den öppnades i april och stängs vid månadsskiftet. Merja Fredriksson, ordförande för Korponämnden, säger att det redan kommit in ett antal utvecklingsförslag. I början av juni samlades Korponämnden och då hade det kommit in 56 förslag. Hon hoppas på fler nu då det rör sig betydligt mera människor på orten. Även där är alla välkomna att bidra med förslag oavsett om man är bosatt i Korpo eller där endast för ett kortare besök. I oktober ordnas en allmän utvecklingsdag för alla intresserade och då väljs de saker som upplevs som viktigast att utveckla och som är värda att föra vidare till stadens beslutsfattare.

Iniöenkäten
Korpoenkäten

Diskussion om artikeln