Hoppa till huvudinnehåll

Yle Fem

Dela med dig av dina allsångsminnen!

Från 2016
Uppdaterad 18.05.2017 12:49.
Sanna Nielsen bland sina fans under presstillfället inför Allsång på Skansen 2016
Bildtext Sanna Nielsen med sina fans under presstillfället inför Allsång på Skansen 2016.
Bild: Yle / Daniel Nylund

Har du ett minne från Allsång på Skansen? Ett minne från premiärprogrammet, de senaste åren eller kanske från tiderna när Lasse Berghagen ledde programmet? Här samlar via era minnen.

Solen skiner och det är en jättefin dag i Stockholm när årets artister i Allsång på Skansen i mitten av juni skall presenteras för pressen. Kanske just på grund av vädret, eller kanske bara av slumpen, är det många skolklasser i rörelse på Skansen-området.

Många stannar till vi Solidenscenen för att få en glimt av artisterna. Inte så överraskande är det Frans som av de yngre får den mesta uppmärksamheten, men också nya programledaren Sanna Nielsen.

När presstillfället är över kommer Sanna ner till fansen som väntat tålmodigt nedanför scenen. Hon skriver autografer, låter sig fotograferas och tackar snällt för alla komplimanger. En flicka kommer fram och vill ta en selfie medan hennes kompis står en bit bort.

Efter att den första selfien är avklarad vänder sig Sanna till den andra flickan.

- Vill du också ta en bild?

Flickan ser lite bekymrad ut och meddelar att hennes telefon är utan ström.

- Men kom hit så tar vi med samma telefon, ni kan säkert skicka bilden till varandra senare, säger Sanna snabbt.

En liten gest som betyder mycket. Det är uppenbart två glada flickor som lämnar Sollidenscenen. De, och alla de andra som väntat, har fått ett fint Allsångs-minne lite av en slump. Utan att ens varit på plats under en fullsatt tisdagskväll.

Sanna Nielsen bland sina fans under presstillfället inför Allsång på Skansen 2016
Bild: Yle / Daniel Nylund

Har du ett fint minne från Allsång på Skansen? Kanske har du besökt Skansen de senaste åren och sjungit med Petra Marklund eller Måns Zelmerlöw? Eller kanske du var på plats när programmet leddes av Anders Lundin eller Lasse Berghagen?

Minnen som delats via verktyget ovan eller på sociala medier med hashtaggen #yleallsång samlas framöver på den här sidan. Tillsammans kan vi skapa en fin samling med finländska allsångs-minnen.

Tagga också gärna dina inlägg med den officiella hashtaggen #allsång så är det flera som ser ditt inlägg.

Nilsson, Ernman och Zia i program två

Tisdagen 5 juli gästas Sanna Nielsen av Lisa Nilsson, Malena Ernman och Oscar Zia.

Lisa Nilsson har varit aktiv artist sedan slutet av 80-talet och slog igenom med albumet Himlen runt hörnet 1992. Hon gästar nu Allsång på Skansen för fjärde gången.

Också Malena Ernman hör till de mer rutinerade artisterna när det kommer till att stå på Allsångsscenen. Med bland annat operaareor och La Voix har hon deltagit i programmet 1999, 2009 och 2011.

För Oscar Zia blir det allsångs-debut i år. Tre gånger har han medverkat i Melodifestivalen och i årets upplaga slutade han två med låten Human.

Lisa Nilsson
Bildtext Lisa Nilsson fotograferad i samband med Allsång på Skansen 2013
Bild: Yle/Cecilia Wikman

Mer om ämnet på Yle Arenan

Diskussion om artikeln