Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Anvia Telecoms vd utnämnd till Elisas regiondirektör för Österbotten

Från 2016
Uppdaterad 05.07.2016 13:30.
Elisa
Bildtext Suokko fortsätter som verkställande direktör för Anvia Telecom.
Bild: Mikael Crawford/Yle

Harri Suokko, verkställande direktör för Anvia Telecom blev i måndags utnämnd till Elisas regiondirektör för Södra Österbotten, Mellersta österbotten och Österbottens landskap.

Harri Suokko säger att köpet av Anvias telekomverksamhet stärker både Elisa och Anvia.

- Elisa har ett starkt sätt att verka inom områden. Jag är glad över att Elisa har påbörjat samarbetet snabbt och öppet efter köpet av Anvia. Vi kommer tillsammans med Elisa och den överflyttade personalen bygga vidare på samarbetet och betjäna våra kunder på området ännu bättre, säger Harri Suokko i ett pressmeddelande.

Det kommer att ta några år innan det två bolagen smälter samman och utmaningarna är många i en bransch som präglas av hård konkurrens. Suokko säger att man nu har tillgång till kunnig personal och nu vill man att stärka den svenskspråkiga servicen.

- Elisa har strävat efter att förbättra servicen på svenska och nu har vi resurser som gör det möjligt, säger Suokko.

Suokko fortsätter som verkställande direktör för Anvia Telecom Oy och styr Elisa-Anvia integrationsprojektet tillsammans med Ari Punkkinen.

Elisa har sju regioner som leds av en regiondirektör. Regiondirektören fungerar som Elisas representant för personalen, media och samarbetspartners.

Diskussion om artikeln