Hoppa till huvudinnehåll

Bolaget

Yles uppdaterade dataskyddsbeskrivning omfattar en större del av bolagets webbtjänster än tidigare

Från 2016
Uppdaterad 22.08.2016 14:32.

Den 25 juli 2016 publicerade Yle en uppdaterad dataskyddsbeskrivning. Genom den vill vi se till att Yles webbtjänster behandlar användarnas personuppgifter på ett lagenligt sätt och att användarna själva får en tydligare bild av hur vi behandlar deras information i anslutning till bolagets tjänster.

Den nya dataskyddsbeskrivningen omfattar en stor del av Yles webbtjänster. Dataskyddsbeskrivningen redogör vilka användaruppgifter Yle samlar in och på vilket sätt de används.

Den uppdaterade dataskyddsbeskrivningen tar bättre hänsyn till framtida behov av utveckling bland Yles tjänster. Yle utvecklar sina tjänster och sitt webbutbud för att kunna ge alla finländare bättre service.

Den nya dataskyddsbeskrivningen beskriver olika situationer där Yles webbtjänster används och den omfattar en närmare redogörelse över vilka användaruppgifter Yle samlar in av både de registrerade och icke-registrerade användarna.

”Genom den nya dataskyddsbeskrivningen kommer vi att öka öppenheten och transparensen. Dessutom vill vi beskriva den viktiga frågan i en mer begriplig form”, säger Yles strategichef Jari Lahti.

Enligt Lahti behövde dataskyddsbeskrivningen tydliggöras med anledning av Yle Profil och den nya appen Rio Areena som är avsedd för dem som följer OS i Rio.

Bekanta dig närmare med den nya dataskyddsbeskrivningen på Yles webbplats.