Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Landslagskaptenen flyttar västerut – franska ligan kallar på Huff

Från 2016
Shawn Huff i EM 2015.
Bildtext Shawn Huffs nya klubb är liganykomlin i franska ProA.
Bild: EPA

Shawn Huff fortsätter sin basketkarriär i Le Portel i den franska ligan. Huff har skrivit på för ett år med nykomlingen i ProA.

32-åriga Huff har spelat utomlands sedan 2004 då han lämnade Honka och flyttade till USA för att spela universitetsbasket för Valparaiso.

Sen har det blivit spel i Grekland, Italien och de tre senaste säsongerna i Tyskland där han representerat bundesligaklubben Ludwigsburg.

Nu är det Frankrike och ProA som gäller för Huff. Han har skrivit på för en säsong med laget som är liganykomling i den högsta serien i Frankrike.

– Jag gick mest igenom anbud från andra tyska klubbar och blev överraskad då Le Portel hörde av sig, säger Huff i basketförbundets pressmeddelande.

– Min nya tränare ville ha en mer rutinerad spelare till laget och jag ser fram emot att spela i ett nytt land och en ny liga.

Shawn Huff har fungerat som lagkapten i det finländska landslaget sedan förra sommaren då han tog över kaptensbindeln av Hanno Möttölö som avslutade sin långa karriär.

Huffs nya klubb Le Portel ligger vid den Engelska kanalen och säsongen 2014–2015 tog laget sig till cupfinal där Strasbourg ändå var starkare.

Diskussion om artikeln