Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Cibulkova utslagen – kan gifta sig som planerat

Från 2016
Uppdaterad 05.07.2016 20:10.
Dominika Cibulkova i Wimbledon 2016.
Bildtext Cibulkova vann endast fyra game i kvartsfinalen mot Vesnina.
Bild: EPA

Dominika Cibulkova var chanslös i kvartsfinalen mot Jelena Vesnina. Slovakiskan kan trösta sig med att hon inte behöver flytta på sitt eget bröllop.

Cibulkova hade bokat in sitt bröllop på samma dag som finalen i Wimbledon spelas. Nu behöver hon ändå inte göra några ändringar i bröllopsschemat då det blev en klar förlust i kvartsfinalen mot Jelena Vesnina med setsiffrorna 2–6 och 2–6.

Vesnina är rankad 50:e i världen och har som bäst nått den fjärde omgången i Wimbledon. Nu får ryskan spela semifinal mot självaste världsettan Serena Williams.

Williams mot Williams ingen omöjlighet

Serena Williams besegrade i sin kvartsfinal ryskan Anastasia Pavluchenkova med 6–4, 6–4. På den nedre halvan tog storasyster Venus sig vidare till semifinal efter att ha slagit Jaroslava Shvedova från Kazakstan med 7–6, 6–2. Venus Williams möter härnäst tyskan Angelique Kerber som slog ut Simona Halep i två raka set.

Då systrarna Williams finns på olika sidor av spelschemat så kan de mötas i en möjlig final på lördag. Senast Venus och Serena möttes i en Wimbledon-final var 2009. Den gången var lillasyster Serena bättre med 7–6, 6–2.

Serena har vunnit den prestigefyllda grästurneringen i London hela sex gånger medan Venus fått fira fem finalsegrar i Wimbledon.

Diskussion om artikeln