Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Obama: Ett skoningslöst och föraktligt dåd mot poliser

Från 2016
Uppdaterad 08.07.2016 15:11.
USA:s president Barack Obama bakom ett podium med USA:s och EU:s  flaggor i Bakgrunden. Obama fördömde dödsskjutningarna av poliser i Dallas under inledningen av Nato-toppmötet i Warszawa, Polen.
Bildtext USA:s president Barack Obama fördömde dödsskjutningarna av poliser i Dallas under inledningen av Nato-toppmötet i Warszawa, Polen.
Bild: EPA/JAKUB KAMINSKI POLAND OUT

USA:s president Barack Obama träffar i dag EU-ledare i Warszawa i samband med Nato-toppmötet. Under presskonferensen fördömde Obama också nattens dödsskjutningar av poliser i Dallas.

Obama har under natten och morgonen uppdaterats om händelserna i Dallas och säger att han kommer att tala mer om attacken då informationen om händelseförloppet klarnar.

– Vi vet inte ännu all fakta, men det vi kan säga är att attacken var ett skoningslöst och föraktligt dåd mot poliser. Poliserna gjorde sitt jobb för att se till att demonstranterna var säkra. Det var dessa poliser som attackerades. Vi är förfärade över dessa händelser och står vid polisens och Dallasinvånarnas sida.

Vädjade för striktare vapenlagar

Obama säger också att det inte finns något som berättigar attacken.

– Den här dagen är en påminnelse om vilka uppoffringar polisen måste göra för att skydda oss. Våra tankar går till offrens anhöriga, vi sörjer och ber för dem.

Obama vädjade också för striktare vapenlagar.

– Dessa attacker blir dödligare när människor har tillgång till effektiva vapen.