Hoppa till huvudinnehåll

Yle Fem

Sanna hoppas på finländare i publiken

Från 2016
Uppdaterad 12.07.2016 11:28.
Sanna Nielsen är ny programledare för Allsång på Skansen 2016.
Bildtext Sanna Nielsen är ny programledare för Allsång på Skansen 2016.
Bild: SVT / Janne Danielsson

Sanna Nielsen är en van Finlandsresenär och gör ungefär två spelningar per år i grannlandet. Nu hoppas hon på många finländare i publiken under Allsång på Skansen.

Senast hon var i Finland besökte hon Radio X3M:s veckoslutsprogram Veckoslutskommittén. Där berättade hon bland annat om beslutet att axla jobbet som programledare för Allsång på Skansen och bjöd på en högst improviserad duett tillsammans med programledarna Nicke och Magnus.

Veckoslutskommittén: Intervju samt duett med Sanna Nielsen

Programmet är inte längre tillgängligt

Hon berättade också att det är något speciellt med den finländska publiken. Nu ville vi såklart att hon skulle utveckla påståendet.

– Den finländska publiken är alltid med! De klappar alltid med i låtar som inte svenskarna gör. Det är det som är så himla roligt, så då kan jag välja min repertoar utifrån det. Så att ja, hoppas det blir lite finländare i publiken i sommar!

Du spelar alltså andra låtar i Finland då?

– Jag ändrar inte repertoaren så jättemycket, men ibland känner jag att den här låten kanske inte går hem riktigt, men det gör den i Finland. Och då får jag glädje av det.

Allsång på Skansen: Sanna Nielsen om finländska publiken - Spela upp på Arenan

Sanna Nielsen fick också delta i en associationslek där hon spontant ska säga vad hon tänker på när hon hör.

Bästa sommardrycken?
– Vatten. Nej flädersaft.

Bästa allsången?
– Åh det finns många, men min favorit är Tamborito i Panama.

Svensk sommar?
– Svensk sommar är jordgubbar, glass, allsång, 10 grader + eller 25 grader plus.

Finland?
– Åh älskade Finland. Aloitetaan, säger jag. För det betyder väl, nu kör vi igång, eller? Åh, vilken tur! Att jag inte sa något annat konstigt.

Kan du säga det på scenen i sommar?

– Ja men det kan jag absolut göra!

Flera fina artister gästar program tre

Program tre bjuder på hela fem artistframträdanden - och det är inte vilka artister som helst.

Laleh är en av Sveriges mest eftertraktade artister och låtskrivare. Den senaste tiden har hon också arbetat en hel del som producent. På Allsångsscenen har hon medverkat både 2012 och 2014 och vid det senare tillfället fick hon även äran att leda specialprogrammet Allsångsscenen är din.

Till det tredje programmet kommer också Niklas Strömstedt som debuterade som artist i början av 80-talet och fick sitt stora genombrott i början av 90-talet. På Allsångsscenen har han också uppträtt med grupperna Triad som hade en stor hit med låten Tänd ett ljus och gruppen GES som skapade en landsplåga med När vi gräver guld i USA.

Norska tvillingarna Marcus & Martinus slog igenom via norska versionen av MGP 2012 och har sedan dess gjort slutsålda konserter i både Norge, Sverige och Danmark. Nu besöker de Sollidenscenen för första gången.

Debut blir det också för Daniel Norberg som gjort sig känd genom att göra parodier på Melodifestivalen samt operasångaren Elin Rombo som i sin roll som hovsångerska bland annat uppträtt vid prinsessan Estelles och prins Oscars dop.

Mer om ämnet på Yle Arenan

Diskussion om artikeln