Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Världens bästa Zlatanimitatör?

Från 2016
Uppdaterad 08.07.2016 17:01.
Michael Olsson som Zlatan
Bildtext Michael Olsson som Zlatan
Bild: Privat

Ni är många som undrat, många som hört av er och frågat. Är det verkligen den riktige Zlatan vi har hört i radioprogrammet Succémorgon under fotbolls-EM?

Såklart inte. Det är ju omöjligt. Speciellt nu när han är på semester. Istället har vi tagit hjälp av en av Sveriges bästa Zlatanimitatörer, Michael Olsson.

Michael Olsson från Gotland imiterar flera kända svenskar, där Zlatan är den främsta. I intervjun nedan berättar han om hur idén att imitera Zlatan uppstod, vad man behöver tänka på när man imiterar, och hur man kan utveckla sig i sitt arbete som imitatör.

X3M-tv: Succésommar ringer "Zlatan" - Spela upp på Arenan

När kom du på iden att imitera Zlatan?
- Allt började runt 2012 när jag såg en annan imitatör göra Zlatan och kaxigt nog kände att jag kunde göra det bättre, så då tog jag tag i det och det gick ganska bra ändå!

Behöver man kaxigheten när man imiterar Zlatan?
- När man är Zlatan så måste man gå in i personen, det ger mycket bättre djup i imitationen om man känner att man är Zlatan när man gör den, och jag tror det märks också, man känner att man har svar på tal på allting.

Hur är responsen som du har fått? Har publiken tagit emot dig med öppna armar?
- Fotbollskanalen här har ju sagt att det är den bäst Zlatanimitationen i Sverige, så responsen har varit väldigt bra får man ju säga.

Om man vill börja med imitationer, hur ska man göra? Hur kom du igång med det här?
- Alla har ju sina olika sätt, men jag brukar välja ut en gubbe jag vill göra och sen kolla Youtube-klipp med den personen, och försöka fånga upp någon av replikerna och öva in den. Så att man först har en replik som sitter, och sen jobba vidare i vokabuläret och till slut kan man prata flytande som den personen.

Zlatanimitatören Michael Olsson
Bild: Privat

Som imitatör måste man våga. De flesta testar en gång och säger att det inte går.

Hur gör man för att utveckla karaktären?
- Första steget är ju att man gör rösten, sen gör kroppsspråk och ansiktsuttryck att imitationen går till en ny nivå. Det märks ju inte när jag sitter och pratar i telefon med er, men när jag sitter här så är jag Zlatan med ansiktsuttrycken och sådär. Det är ju ett sätt att utveckla vidare. Annars är det bara att bredda sig, man måste prova, som imitatör måste man våga. De flesta testar en gång och säger att det inte går. Men ge det lite träning så kommer det igång!

Vill du se när Michael imiterar andra svenska kändisar, såsom Erik Niva, Björn Ranelid, Jimmie Åkesson med flera så är det bara att besöka hans Youtubekanal Micke imiterar.

Mer om ämnet på Yle Arenan

Diskussion om artikeln