Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Både båt– och biltrafiken berörs av Ruisrock

Från 2016
Mycket människor på festival.
Bild: X3M/Amie Borgar

Polisen uppmanar båtförare att undvika onödigt körande av och an i sundet utanför Runsala och Ruisrocks festivalområde och de bilister som kan, gör klokt i att undvika Pahaniemi bron.

Med undantag av Airisto segelsällskaps marina mittemot festivalområdet är det under veckoslutet förbjudet att kasta ankar i eller i närheten av farleden.

Längs med Runsala stranden från folkparkens brygga till fyren på Jänissaari är det också förbjudet att ens tillfälligt stanna sin båt. Det är inte heller tillåtet att simma från båten i vattenområdet utanför festivalen.

Polisen, Gränsbevakningen och Ruisrocks ordningsvakter övervakar vattenområdet där begränsningar i trafiken är gällande.

Bilister – välj en annan rutt!

Vid Pahaniemi bron råder andra trafikarrangemang än normalt under tiden 8.7 kl 12-11.7 kl 8.

Två körfiler är i bruk i riktning mot Pansio och en körfil i riktning mot Åbo centrum. Ett område på bron har reserverats för cyklister och fotgängare.

Bilister uppmanas att, om möjligt, utnyttja andra vägar än den som går över Pahaniemi bron och festivalbesökare uppmanas att använda buss eller taxi för att komma till och från Ruisrock.

Bussar och taxin plockar upp och lämnar av människor vid bron till Runsala.

Diskussion om artikeln