Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Nu nobbar också världstvåan i golf OS – på grund av zikaviruset

Från 2016
Golf
Bildtext Dustin Johnson (arkivbild).
Bild: Epa

US Open -mästaren Dustin Johnson har meddelat att han inte kommer att delta i OS i Rio de Janeiro. Zikaviruset har nu skrämt bort tre av de fyra bästa golfarna i världen.

Golfen gör sin comeback som OS-gren efter en 112 år lång paus i år då tävlingarna går av stapeln i Rio de Janeiro i Brasilien. Men de bästa spelarna kommer inte att delta.

Det på grund av oro för zikaviruset.

Amerikanen Dustin Johnson vann US Open för en dryg månad sedan och hör till den absoluta eliten inom toppgolfen för tillfället. Johnson skulle därmed också höra till förhandsfavoriterna i OS.

Nu blir han ändå den 13:e toppgolfaren att nobba OS.

"Känner att jag fattat rätt beslut"

– Det var inget enkelt beslut. Men jag kan inte förbise min oro för zikaviruset, säger Johnson enligt nyhetsbyrån AP.

– Jag känner att det vore oansvarigt av mig att sätta mig själv eller min familj i risk. Jag känner att jag fattat rätt beslut för mig och min familj. Jag är övertygad om att många kommer att vara kritiska till mitt beslut men min förhoppning är att de flesta kommer att förstå och stötta mig, fortsätter Johnson.

Istället är det Patrick Reed som tar Johnsons plats i USA:s OS-lag.

Av topp fyra på världslistan har nu tre tackat nej. Tidigare har ettan Jason Day och fyran Roy McIlroy redan meddelat att de inte tänker delta i OS-golfen.

Världstrean Jordan Spieth väntas komma med besked om sitt deltagande under den kommande veckan.

Diskussion om artikeln