Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Läckert frisparksmål av Skrabb – tung förlust för Gefle

Från 2016
Uppdaterad 09.07.2016 19:32.
Simon Skrabb är en del av U21-landslaget just nu, men hans mål är A-landslaget.
Bildtext Simon Skrabb gjorde mål igen.
Bild: All Over Press

Allsvenskan sparkade igång igen på lördagen efter EM-uppehållet och Simon Skrabb behövde bara fyra minuter på sig för att göra mål. Det här var Skrabbs tredje mål den här säsongen.

EM-uppehållet kom lägligt för Simon Skrabb. Han har haft gott om tid att rehabilitera sin ryggskada som han åkte på i matchen mot AIK i maj.

När Allsvenskan nu körde igång igen var Skrabb vass. I matchen mot Falkenberg fick Gefle en frispark i ett bra läge redan i den fjärde minuten. Skrabb tog hand om den och skottet var så bra att Falkenbergs målvakt Otto Martler inte ens hann reagera innan 1–0 var ett faktum.

Det här var Skrabbs tredje mål i Allsvenskan den här säsongen.

– Det kändes bra så fort bollen lämnade foten, sa Skrabb till C More.

Gefle föll ner till jumbo

Skrabb hade ett ypperligt läge att göra ytterligare ett mål i den andra halvleken men då var Martler med på noterna och räddade.

Trots det tidiga målet blev det förlust för Gefle. Amin Nazari och Hakeem Araba gjorde två snabba mål i slutet av matchen och Falkenberg vann med 2–1.

Gefle har haft en tung säsong i Allsvenskan och inför matchen mot Falkenberg låg laget nästjumbo. Falkenberg tog sig nu förbi Gefle i tabellen.

Rasmus Schüller spelade 80 minuter när hans BK Häcken besegrade Hammarby med 4–2. Kari Arkivuo spelade i sin tur hela matchen.

90 minuter blev det också för Daniel Sjölund när IFK Norrköping besegrade Djurgården med 1–0.

Diskussion om artikeln