Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Säsongens andra finalmisär för Griezmann – Payet ville inte skada Ronaldo

Från 2016
Antoine Griezmann och Dimitri Payet under fotbolls-EM 2016.
Bildtext Det blev en tuff förlust för den franska stjärnduon i EM-finalen.
Bild: imago/PanoramiC/All Over Press

Antoine Griezmanns saldo i finaler för i år är en smärtsam historia: två finaler, två förluster. Samtidigt försäkrar Dimitri Payet att han inte ville skada Cristiano Ronaldo i EM-finalen.

Skyttekungen i fotbolls-EM, Antoine Griezmann, fick inte en värdig krona på säsongen trots två tappra försök. Efter förlust i Champions League -finalen blev det ytterligare en besvikelse i fotbolls-EM.

Griezmann satte sex mål i turneringen, varav två kom i semifinalen mot de regerande världsmästarna i Tyskland. Men i finalen var krutet långt från torrt.

– Vi borde ha vunnit den här turneringen. Men det gjorde vi inte, konstaterade Griezmann efter finalförlusten.

– Det här laget har ändå en storslagen framtid framför sig, säger den 25-årige Griezmann.

Till vardags spelar fransmannen för Atletico Madrid, som gick ur Champions League -finalen som förlorare. En stor förlust tidigare i våras gjorde det ändå inte lättare att hantera EM-silvret.

– Vi är ledsna. Frustrerade. Men det här är fotboll, ibland ger den och ibland tar den. Vi ska komma tillbaka starkare och vi är redo för VM-kval, säger Griezmann – som inte behövde kvala till fotbolls-EM i egenskap av värdnation.

”Menade inte att skada honom”

Landslagskamraten Dimitri Payet fick däremot försvara sitt hårda tilltag i början av matchen. Payet tacklade Cristiano Ronaldo med följden att den portugisiske stjärnan fick lämna matchen med en uppenbar knäskada.

Men det var inte avsikten, försäkrar Payet.

– Jag gick på bollen. Om jag skadade honom så var det inte avsikten. Det hör inte till min stil att vara den stygga killen på planen, säger Payet.

Enligt Payet var det bollinnehavet som var orsaken bakom Frankrikes förlust.

– Ifall vi hade gjort mål så hade Portugal varit tvungna att spela mer offensivt. Det skulle ha öppnat för kontringar, vilket vi lyckades bra med mot Tyskland. Då höll de bollen mer. Nu gjorde vi det, konstaterar Payet.

Diskussion om artikeln